Fjorårets flotte fjellturer

Jeg sitter med kjøkken bordet å ser ut av vinduet, tenker at det kunne vært flott å tatt en tur opp på fjellet i det flotte påske været, men siden muligheten for å gjøre det ikke er der nå, så sitter jeg nå her og drømmer meg bort i gamle bilder fra fjorårets flotte fjellturer. Derfor mens jeg drikker kaffen min tenkte jeg det kunne vært fint å dele noen bilder med dere.Her ser dere Småtindan, dette er flotte men også majestetiske fjell som jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg å utforske enda mer enn det jeg allerede har gjort. Jeg har alt vært på Sautinden, og ser nå frem til sommeren sånn at jeg kan få besøkt dette nydelige fjellet enda en eller flere ganger. Sautinden er tinden som er nærmest på bildet her.Sautinden har blitt et fast bildemotiv når jeg er på tur i nærheten, og dere vil nok få se flere bilder av disse fjellene fremover i tiden. Snøen blir som oftest liggende i gjennom hele sommeren. Dette bildet er riktig nok tatt tidlig på sommeren så det pleier ikke å ligge riktig så mye snø, men dette varierer fra år til år.

Sauene har sitt sommerbeite på Høgfjellet. Her er flokken på tur tilbake etter en dagstur til Kisfjellvannet, med Silkesvart i ledelsen. De følger ivrig etter meg på jakt etter knekkebrød. Ofte kan det gå 2 pakker knekkebrød for å brødfø disse gullene, noen er ganske gårdige og takker gjerne ja til mer enn ett.


I fjor fikk Misty en liten rakker som vi ga navnet Lasseliten, han er ett kopplam som er meget grådig. På tur hjem fra den lille dagsturen deres, tok vi en pause på en liten snøflekk hvor vi fikk kjølt oss ned og få i oss litt drikke, Lasseliten fikk spist litt snø av koppen til matmor, noe han satte stor pris på.


Senere på sommeren begynner sauene å oppholde seg på Skyttelifjellet, dette er fjellet jeg nærmest bor på om sommeren sammen med sauene. En fin ting å gjøre er å ta seg tid til å kose med dyrene, gi dem oppmerksomheten de fortjener. Dette saulammet heter Pia Mi, og hun setter stor pris på litt kos.


Vi er ofte på fjellet hos sauene helt til mørket trenger seg på, da går vi tilbake til hytta og lager kveldsmat og legger oss. Her ligger Rose og nyter en flott solnedgang mens hun følger nøye med på resten av flokken.


 

Det var alt for denne gang, da ønsker jeg dere en fantastisk god påske ♥

-Fjøsjenta

Én kommentar

Iselin Renée

04.04.2015 kl.15:55

Flotte bilder :)

Skriv en ny kommentar

Tone-Lise

Tone-Lise

21, Gildeskål

Hei, mitt navn er Tone-Lise, født 30.03.1994, oppvokst på gård og er vel det man kan kalle en ekte fjøsjente. Elsker å fotografere og å gå turer i skog og på fjellet, følg med på bloggen for flotte bilder og mye mer :)

fjosjenta

Kategorier

Arkiv

hits