Jeg bryr meg om deg

Vi vet alle hvor godt det er når noen viser at de bryr seg om oss, og hvor godt det er inni oss selv når vi viser andre at vi bryr oss. Det kan være bare et enkelt "HEI" til en forbipasserende eller en varm og god klem til bestemor. Det å vise at vi virkelig bryr oss er veldig viktig for alle, også for dyrene. Derfor når vi er på fjellet om sommeren eller i fjøsen om vinteren, gir jeg alltid sauene oppmerksomheten de fortjener. Jeg setter meg ned, klemmer dem og kysser dem, jeg tar meg tid til dem, tid til å bry meg om dem. Dyrene våre trenger kjærlighet og omsorg på lik linje som oss mennesker. For mange er nok en sau bare et dyr som skal bli pinnekjøttet til julemiddagen, for meg er en sau kjærlighet, og de skal behandles med respekt.


 


Fryda på jakt etter knekkebrød. Denne sauen er fantastisk, hun er nok den sauen som får mest oppmerksomhet i fjøsen, og hun elsker det. Hun har helt siden hun kom til verden fulgt etter meg, løpt etter meg og lekt sammen med meg. Fryda er virkelig en fryd for øyet.

Her er Bambi, denne lille jenta var livredd meg og alle andre da hun ble født, nå er det umulig å bli kvitt henne. Hun er veldig innpåslitende, men hun er herlig. Jeg har ikke peiling på hvor mange ganger i løpet av sommeren jeg har holdt rundt henne, hun er verdens aller beste sau og jeg elsker henne mer enn ord kan beskrive.


Dette er enda et eksempel på hvor flott det er å være på fjellet sammen med sauene. Bare det å sitte sånn sammen med dem er fantastisk. Her er jeg med Mumrik og Pricilla, med Småtindan i bakgrunn.

Dette er et koselig minne, Lykke er dessverre ikke blant oss lenger, men for en lykke hun var og enda er. Lykke var helt spesiell, hun måtte alltid slikke meg i ansiktet. Jeg kunne sitte sammen men henne i flere timer i strekk uten å bli lei. Noe morsomt jeg fikk gjort sammen med henne var å plukke blåbær. Mens jeg fant bær, gikk hun å spiste gress ved siden av meg. Det er noe av det mest fantastiske jeg har opplevd.

Det som er så godt når jeg tar meg tid til dyrene er at jeg ser hvor godt det er for dem, de forstår at jeg er snill og at jeg gir dem kjærlighet. Vi knytter et bånd som vanskelig kan slites. Et slikt sterkt og godt bånd har jeg med min kjære Bambi, som forresten nettopp har fått to lam, en vær og et saulam.


Tulla er ganske tullete, og veldig utålmodig når det kommer til å få mat, men så er hun også en av de mest kosete og oppmerksomhetssyke sauene som eksisterer. Hun har sin egen koselige måte å hilse på, hun lukter meg i fjeset og på halsen.Kjærlighet er viktig, det er vi vel alle enig om nå? Jeg føler meg heldig som har muligheten for å være med så flotte dyr, og vise dem at jeg bryr meg om dem, det gjør så godt på innsiden. Budskapet i dette innlegget er vel egentlig så enkelt som vis at du bryr deg om andre og ikke bare deg selv.

-Fjøsjenta

Én kommentar

Stine-Mari

08.04.2015 kl.11:06

veldig fint innlegg! du har helt rett i det du sier, det er viktig å bare vise ett lite hei og smil uansett, det er viktig å vise at man bryr seg om andre <3 flotte søskenbarnet mitt, så stolt av deg og syns du er utrolig vis og klok i alt du skriver og sier!

Skriv en ny kommentar

Tone-Lise

Tone-Lise

21, Gildeskål

Hei, mitt navn er Tone-Lise, født 30.03.1994, oppvokst på gård og er vel det man kan kalle en ekte fjøsjente. Elsker å fotografere og å gå turer i skog og på fjellet, følg med på bloggen for flotte bilder og mye mer :)

fjosjenta

Kategorier

Arkiv

hits