En flott opplevelse

God morgen, jeg sitter på kjøkkenet iført morgenkåpen min og spiser frokost og drikker en kopp kaffe, mens jeg gjør dette er planen min å dele en flott opplevelse med dere.


I fjor sommer tok jeg med en venninne på fjell for å overnatte på hytta, på tur opp var det overskyet og litt regn i luften, vi kom oss ganske fort og greit opp og fikk tatt på oss tørre og varme klær. Mamma var også med opp hit, mens hun fyrte i ovnen, gikk jeg og hentet vann. På hytta finnes det ingen form for strøm, vi bruker derfor vedovnen til å koke vann og for å lage varm mat. Vi lagde pannekaker og spilte en omgang yatzy før vi gikk opp på Skyttelifjellet til der hvor sauene befant seg.

Været begynte å bli en del bedre, det regnet ikke lenger og solen tittet frem bak de grå skyene, sauene fant vi fort og vi brukte kvelden oppe på fjellet sammen med dem helt til mørket kom, på tur ned til hytta, oppdaget jeg en enslig svane som svømte rolig over vannet, men fløy av sted før jeg rakk å få tatt noen bilder. Klokken ble rundt 02:00 før vi hadde kommet oss i seng, men vi sovnet alle ganske fort.

Jeg ligger i senga mens jeg drømmer om sauene som kommer løpende mot meg, i det fjerne kan jeg høre bjellene deres. Jeg slår opp øynene og innser at jeg ikke drømmer lenger, bjellene jeg hører er plutselig ikke langt vekk, men rett utenfor veggen. Jeg vekker venninna mi og mamma, jeg snubler meg ut av soveposen, og i bare nattøy løper jeg mot døra og åpner den i all hast, utenfor står Svartis med resten av flokken på trappa og kikker inn.

Klokken er bare 08:00 om morgenen og solen skinner og vinden blåser svakt og kjølig, det er varmt i luften og vi velger å spise frokost ute mens sauene går og beiter ved siden av oss. Vi lager melk til lammene som trenger det, når de har fått melken, ryddet vi inne på hytta, når det var gjort kunne vi slappe av. Mens mamma tok fiskestangen fatt, lå jeg og venninna mi utenfor hytta sammen med sauene.

De ble værende med hytta helt til onkel kom opp dit med hunden Tinka, da hun la til å bjeffe reiste de seg og begynte vandringen opp til Høgfjellet. Her er noen bilder fra den fantastiske overnattingsturen vår.


Her er Gulldokka med sine små.

Svartis som går rolig og beiter mens Bamse spaner etter de andre lammene.

Hvite-Per ligger og koser seg i solen.

Mi Pia, denna jenta har nettopp blitt mor til en nydelig liten jente, med navn Gurimalla.

Her er flokken på tur til hytta etter en inspeksjonsrunde, Misty er visst sjefen.

Her står Søster og lengter etter en tur opp på fjellet.Det spesielle med fjellturen var at sauene kom ned til hytta og ble værende der en hel dag før de bestemte seg for å gå på Høgfjellet, før har de bare kommet ned til hytta og vært der en liten time før de igjen har vandret videre. Det var en fin opplevelse og jeg håper det skjer på nytt denne sommeren.

Klokken har nå blit 08:47, jeg er ferdig med frokosten og kaffen min begynner og bli kald. Nå skal jeg hoppe i dusjen og deretter skal jeg sette meg ned til å lese litt. Ønsker dere en flott dag videre♥

-Fjøsjenta

Én kommentar

Iselin Renée

13.04.2015 kl.08:58

Så skjønne :)

Skriv en ny kommentar

Tone-Lise

Tone-Lise

21, Gildeskål

Hei, mitt navn er Tone-Lise, født 30.03.1994, oppvokst på gård og er vel det man kan kalle en ekte fjøsjente. Elsker å fotografere og å gå turer i skog og på fjellet, følg med på bloggen for flotte bilder og mye mer :)

fjosjenta

Kategorier

Arkiv

hits