Min kjære Fryda

God morgen. Jeg har hatt noen dager, egentlig ganske mange dager hvor jeg har vært veldig opptatt, har hatt mye å gjøre. Har brukt en del tid i fjøsen hos mormor og morfar, hjulpet til med å klippe sauene, og fore dem og hjulpet  til under lammingen. En av sauene som nettopp har fått sine lam, er Fryda som kom til verden først i 2011 og ble fort morfar sin favoritt, hun ble også min favoritt. Det er nå tredje gang hun får lam.

Jeg pleide å løpe frem og tilbake på fjøsgulvet sammen med henne, ute også, leke med henne, dette gjorde vi opptil flere ganger i uken, jeg elsket det og det gjorde selvfølgelig hun også. Hun er slik at hun må være i nærheten av oss, mens morfar ordner med silo til sauene, får Fryda alltid lov til å stå ved siden av han å spise av siloen. Morfar elsker nok denne sauen mye, og kjærligheten er gjensidig, for Fryda er nærmest avhenging av han.

Fryda har stått i ca to uker i stakken, ikke vært helt bra, hun har ikke spist noe særlig og hun har egentlig ikke sovet mye heller. Dyrlegen har vært å sett på henne og sier det var ikke noe som feiler henne. Hun er en veldig stor sau og veldig tung på grunn av lammene hun bar på. Når hun så endelig skulle lamme, så fikk hun det ikke helt til og dyrlegen måtte komme tilbake, hun var veldig hjelpsom og fikk tatt lammene ut med en gang.

Hun har nå to nydelige lam, men hun skulle hatt tre, dessverre døde et av lammene hennes, en nydelig vær. Hjertet stoppet og han sluttet å puste, både jeg og mamma prøvde alt vi kunne for å få han til å puste, for å få hjertet til å slå igjen, men til ingen nytte. Ørene og nesen ble kalde, og tungen ble hvit, blodet hadde allerede trekt seg til de vitalte organene. Vi kunne kanskje klart å få liv i han om vi hadde hatt noe utstyr som kunne vært til hjelp.

Vi håper og krysser fingrene for at alt skal gå bra med Fryda, og det ser ut til at det er på bedringenes vei. Vi har ikke råd til å miste denne fantastiske sauen. Vi elsker henne veldig høyt.Nå må jeg fortsette med å pakke, for i morgen drar jeg nemlig til Kjøpsvik til kjæresten min, blir litt godt å komme seg bort i en uke å få lov til å bare slappe av sammen med han, så blir det morsomt å få tatt nye bilder jeg kan dele med dere, ser for meg at jeg kommer til å skrive et nytt innlegg på fredag eller lørdag mens min kjære er på jobb. Jeg gleder meg veldig mye til i morgen selv om jeg også gruer meg til å ta buss, vanligvis blir jeg litt kvalm men satser på at alt går bra. Ønsker dere en flott dag videre :)

-Fjøsjenta

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tone-Lise

Tone-Lise

21, Gildeskål

Hei, mitt navn er Tone-Lise, født 30.03.1994, oppvokst på gård og er vel det man kan kalle en ekte fjøsjente. Elsker å fotografere og å gå turer i skog og på fjellet, følg med på bloggen for flotte bilder og mye mer :)

fjosjenta

Kategorier

Arkiv

hits