FJELLKOS I VARMEN

God morgen folkens, da er jeg våken og sitter her med kaffekoppen i hånden og spiser en deilig frokost. I går var jeg og mamma på Langsanden igjen å kosa oss i sola. Det er virkelig deilig å ha en avslappingsdag, spesielt når det er så deilig et vær. I dag har jeg også en avslappingsdag og jeg kjenner i hele kroppen hvor godt det er å bare ta det rolig, i stedet for å bare gå på turer i fjellene hele tiden, selv om hverken jeg eller du ikke har vondt av å gå i skog og mark.

Lørdagen var jeg, mamma og tante som dere nå vet oppe på Sautinden og på søndag gikk jeg og mamma opp på Høgfjellet for å se etter sauene, luringene hadde nok tenkt seg et stykke av gårde, men da de fikk øye på oss kom de nærmest løpene tilbake til oss, første som ankom var Frida, første lammet til kjæreste Fryda. Siden hun var først fikk hun ekstra kos, rett bak henne kom resten av flokken.

Det var så sykt varmt på Høgfjellet på søndagen av jeg måtte ta av meg fjellskoene å gå barfot. Sauene hadde det også veldig varmt så de var så smarte at de fort fant frem til en snøflekk å la seg ned for å avkjøle seg, mens noen lå på snøen, fant andre ut at det var best å legge seg i skyggen av små bergvegger, en av dem som fant seg en perfekt plass å ligge var Lillegrå, hun fant seg nemlig ei lita hylle i skyggen hun kunne ligge på.

Jeg elsker rett og slett å være på fjellet sammen med sauene, det er så godt for både kropp og sinnet, det gjør meg så lykkelig og glad. Disse små gjør meg sterk og får meg til å elske livet. De er livet mitt, uten dem er det kjedelig, uten dem er det stille, og jeg hater å kjede meg og jeg hater stillhet. Livet er herlig. Her har dere noen bilder av de søte små.


Silkesvart og et av lammene hennes på tur på Høgfjellet.


Her blir det visst holdt utkikk etter andre sauer, eller kanskje de er på utkikk etter folk med knekkebrød, jeg tviler ikke på det.


Enkelte sauer er svært så fotogen av seg, og stiller seg gjerne opp for å bli tatt bilde av, blant annet gjelder det Mi Pia og hennes lam Gurimalla og Silkesvart sin vær, flott.


Her har vi Pia Mi og hennes små på tur til oss for å sjekke om vi har noe godt å gi dem. Denne sauen er nesten håpløs, hun slikker og biter i alt hun kan få nesen borti, men søt, ja det er hun virkelig.


Frida først på pletten for å få noe godt å knaske på å kos, hun er virkelig nydelig og så er hun så lik sin mor, Fryda.


Som dere ser så er det svært vanskelig å komme seg unna sauene når man først har truffet på dem, det nytter heller ikke å prøve å evakurere opp på noen stein, neida de klatrer bare etter. Søtingene.


Lillegrå sin skjønne vær koser seg virkelig på snøen.


Svartis med hennes vær, en skikkelig kjekkas dette.


Lillegrå syns vel gjerne det var stor stas å bare ligge på snøen å avkjøle seg i varmen, det syns forsåvidt jeg også var en smart ting å gjøre.


Koseklumpen min dette.


Min kjære Bambi, sauen min, stakkars jenta mi hadde det veldig varmt oppe på fjellet.


Bambi sitt lam, hun er bare nydelig, vi kaller henne bare for Mbæ, siden det er akkurat det hun sier.


Denne søta står bare å myser bortover fjellene. Mon tro hva hun ser?


Denne gutten ser virkelig ut til å bare ta livet helt rolig å slappe av på snøen, like greit det.


Frøya mi, lille jenta mi har blitt så stor. Tenk at de vokser så fort.


Lillegrå fant fort ut at det var like greit å finne seg ei lita hylle å ligge på, i skyggen. Smart.


Flokken storkoser seg i skyggen.


AVSLØRT! Det er noen som har funnet seg en sommerflørt på fjell ser vi. Svartis er ikke så intressert men væren der i mot er visst veldig intressert.


Fjellflørt!


Lammene koser seg i skyggen her, de er så søte.


Lillegrå nyter solstrålene og varmen, herlig.


Silkesvart ser ut til å ha det veldig varmt der hun ligger, men hun koser seg nok i sola.


Et av Søster Bølle sine lam hadde visst stukket av fra mor selv, å hengt seg på noen andre i flokken.


Lita, Kåre og Conradi ligger bare her å slapper helt av, vel Conradi ser ut til å pønske på noen fantestreker kanskje.


Lita er så nydelig.


Kåre er en skikkelig staskar, sjekk de hornene hans.


Kåre gutten vår<3

Det var alle bildene jeg tok av sauene, håper dere liker dem, nå skal jeg slappe litt av før jeg går i gang med et nytt innlegg som skal bli lagt ut enten i kveld eller i morgen tidlig, det kommer helt an på hva jeg får tid til å gjøre i kveld. Været er jo godt så jeg ser ikke bort i fra at vi finner på å dra en plass å ta flere bilder å slikt. Ha en flott dag videre da dere:)

Follow

2 kommentarer

laylow x 👀

25.08.2015 kl.09:17

Flotte bilder ☆

Tone-Lise

25.08.2015 kl.09:21

laylow x: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Tone-Lise

Tone-Lise

21, Gildeskål

Hei, mitt navn er Tone-Lise, født 30.03.1994, oppvokst på gård og er vel det man kan kalle en ekte fjøsjente. Elsker å fotografere og å gå turer i skog og på fjellet, følg med på bloggen for flotte bilder og mye mer :)

fjosjenta

Kategorier

Arkiv

hits